Elke ochtend als ik buiten loop met mijn hond schrik ik een beetje. In de wijk waar ik woon zijn er veel mensen in de vroege ochtend die op weg zijn naar hun werk. Als ik naar hun gezichten kijk vraag ik mijzelf vaak af ze het daar nog wel leuk hebben of het naar hun zin hebben in het leven.

Een uitdrukking zegt zoveel over gedachten

De gezichten van deze mensen staan nu niet bepaald op de uitdrukking dat ze er echt zin in hebben of blij zijn. Ook de mensen die hun hond aan het uitlaten zijn of ergens anders naar op weg zijn laat de blijheid op hun gezichten nog veel te wensen over.

Wat een glimlach kan doen voor negatieve gedachten

Ik kan het dan ook nooit laten om tegen iedereen toch een vrolijk goedemorgen te zeggen. Je ziet ze dan even toch een vriendelijk knikje geven met een kleine glimlach. Dat is in ieder geval een klein begin om een andere energie aan de dag te geven.

Hoe denk je dat je dag zal verlopen als je deze begint met negatieve gedachten?

Juist, het wordt niet echt een fijne dag. Dingen die je wilt bereiken lukken vaak niet, je krijgt geen leuke reacties van mensen, je voelt je niet fijn en als je thuis komt ben je moe en uitgeput. Herken je dit? Mooi, lees dan vooral verder. Dit kan anders. Echt waar? Ja, echt waar! Wees je vanaf nu elke keer bewust met welke gedachten je wakker wordt. Is dat een negatieve gedachten, denk dan opnieuw. Maak hem positief. Zeg tegen jezelf, nee ik ga niet mee met deze gedachten, ik ga er een leuke dag van maken. Als je dit gaat volhouden zal je uiteindelijk bereiken dat dagen veel leuker en energieker zullen zijn. Je zal veel meer bereiken op een dag!

Denk vanaf morgen even na als je opstaat wat je eerste gedachten zijn en maak er een mooie dag van. Besluit er een mooie dag van te maken. Kies hiervoor, voor 100%. Je toekomst zal veranderen, niet meer overleven, maar leven!

Ik wens je veel plezier met je positieve gedachten.