IN DE LIEFDE ZIJN ER HONDERDDUIZEND WAARHEDEN,HONDERDDUIZEND VERHALEN EN IEDEREEN HEEFT GELIJK DENKT MEN.

‘liefde is verbeeldingskracht’ zei Kees Hulst in een interview. ‘Het is wat je ervan maakt, wat je jezelf doet geloven.’Dit is natuurlijk ook zo, want wat praat je jezelf aan? Dagelijks spreek ik mensen in mijn praktijk en online die geloven dat de man of vrouw waar ze verliefd op zijn de ware is.

Als we daadwerkelijk gaan kijken naar het gedrag van die persoon, zie je vaak al snel, dat dit niet het geval is. Die persoon bepaald wanneer er contact komt, wanneer er afgesproken wordt. Doet weinig tot geen moeite voor je, of erger nog zit nog in een relatie of heeft deze net stop gezet.

Maanden, jarenlang, kunnen mensen geloven dat die persoon toch echt de ‘ware’ voor hun is en wachten totdat die persoon wellicht een keertje, misschien toch voor ze zal gaan.
Maar waarom houd iemand zich zo vast aan die gedachte? Waarom doet diegene zichzelf zo lange tijd pijn en verdriet aan?

Vaak komt dit voort uit het in de jeugd niet genoeg liefde te hebben gekend. Altijd maar moeite hebben moeten doen om een beetje geliefd te zijn. Gezien te worden, gehoord te worden. Je hele staat van zijn, je mind, staat zo geprogrammeerd. Vaak onbewust. Dat maakt dat mensen blijven hopen, blijven vasthouden, omdat ook mede hierdoor verlatingsangsten kunnen ontstaan.
Men kan zichzelf dan niet losmaken van die persoon, bang om met een leegte dan weer te zitten. Echter zal die leegte nooit met de liefde van ander kunnen worden opgevuld. Het enige waarmee die opgevuld kan worden is pure eigenliefde. Liefde voor jezelf, die zo belangrijk is om wel de juiste partner naar je toe te trekken.

Trek jezelf steeds iemand aan die jou niet echt ziet voor wie je bent? Die er niet volledig voor gaat? Zit je in een aantrekken en afstoten relatie met iemand? Heb je het gevoel in een moeilijke zielsrelatie te zitten? Kijk dan eens waarom je hier in zit en of je wel volledig van jezelf houdt voor wie je bent. Accepteert je jezelf wel helemaal mooie prachtige ziel?

Alles is energie, ook je gedachten en gevoelens ten aanzien van jezelf. Dat maakt dat je situaties en mensen aantrekt, die je laten zien hoeveel jij van jezelf houdt. Ga daar nu eens mee aan de slag. Ga leren houden van jezelf en verander daardoor je leven. Niet alleen op liefdesvlak, maar op elk gebied.Lukt het je niet om dit alleen te doen? Ik help je met alle liefde in dit voor vele mensen vaak moeilijke proces.