Soms moet ik bij het werk wat ik doe ook weleens een traan wegpinken. Sommige dingen die je hoort zijn echt aangrijpend en verdrietig. Ook bij mij komen de dingen soms hard binnen. Helaas mag niet iedereen het geluk hebben om gezond oud te worden.

Dat is waarom ik iedereen op het hart wilt drukken om alert te zijn op de signalen die je lichaam je geeft. Als je pijn voelt of wat dan ook, ga in gesprek met wat je voelt. Luister naar wat je lichaam je wilt vertellen.

Vaak uiten we onze emoties niet of blijven we er maar over piekeren. We laten de emoties niet los. Hierdoor vormen deze emoties blokkades in je lichaam. Deze emoties kunnen zich gaan uiten in allerlei klachten of zelf ziektes.

Zo heb ik zelf jaren niet geluisterd naar mijn lichaam. Ik was klaar voor het ondernemerschap. Maar ben door blijven lopen en rennen voor een baas. Ik heb letterlijk de benen onder mijn lijf vandaan gelopen, met het gevolg een kunstheup. Nu was dit niet levensbedreigend, maar wel een teken van stop hiermee en ga een andere koers varen. Echter angst voor tekorten hielden dit tegen. Lukt dat wel? Helemaal alleen leven van de inkomsten van mijn praktijk? Ben ik daar wel klaar voor? Tjonge, ik was er al jaren klaar voor. Uiteindelijk moest ik wel, want ik kon geen stap meer zetten.

Laat het niet zover komen. Stel je grens en wees niet bang. Ik leef meer dan in overvloed en kom niets tekort. En nog is alles aan het groeien, omdat ik een diep vertrouwen heb gekregen in het universum. Als je kiest voor jezelf gaat deze je ondersteunen en meer dan dat.

Je behoudt ook een goede gezondheid als je leert luisteren. Je lichaam heeft een groot zelfgenezend vermogen. Gooi de signalen die je lichaam je geeft dan ook niet zomaar overboord, maar luister ernaar.

Wil je hulp bij dit proces? Neem gerust eens contact met mij op. Samen zoeken we naar oplossingen, zodat ook jij een gezond en een leven vol overvloed kan gaan ervaren.