Het is weer de tijd waarin we verkouden kunnen worden. De meeste van ons krijgen er deze herfst en winter wel een keer mee te maken. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat we verkouden worden?
Verkoudheid wordt door een virus veroorzaakt. Alleen waarom wordt de ene persoon nu wel verkouden en de ander niet?

Dit alles heeft te maken met hoe fit je onder andere zelf bent. Hoe goed zorg je voor jezelf. Veel mensen die in deze tijd aardig wat piekeren worden verkouden. Een bijkomend verschijnsel van verkoudheid is vaak een vol zittend hoofd. Dit kan letterlijk zo genomen worden. Je hoofd is ook te vol. Om dit leeg te maken, het rust te geven kun je verkouden worden. De overbodige gedachten komen werkelijk als snot uit je hoofd zetten. De dingen waar je mee bezig bent en wat je eigenlijk zat bent komen letterlijk je neus uit!

Je kan ook verkouden worden als je teveel over je grenzen heen gaat. Je wordt te moe , je energiepeil daalt, je wordt vatbaarder en de kans om het virus te krijgen wordt groter. Je lichaam dwingt je dan om rust te nemen.

Verkoudheid kan ook komen doordat je bepaalde liefde mist om je heen. De liefde buiten jezelf zoekt en niet de liefde voor jezelf vindt binnen in je. Je voelt je dan letterlijk ook in de kou staan. Je ervaart deze koude diep van binnen en je lichaam wordt dan ver-koud-en. Verdrijf de kou zegt je lichaam dan, ga onder een dekentje liggen en ervaar weer warmte, maar wel ook de warmte in jezelf. Dus zodra je verkouden wordt kijk dan of jij je in de kou gezet voelt of dat je jezelf afwijst en daardoor de kou in jezelf ervaart.

Verkoudheid kan ook ontstaan doordat je jezelf te klein maakt, jezelf wegcijfert. Ook dit heeft weer te maken met graag de erkenning vanuit de buitenwereld willen en deze erkenning niet aan jezelf geven. Zie dus je grootsheid en dat je er mag zijn.

Voor iedereen die op dit moment verkouden is, wens ik je beterschap toe. Neem rust, een grote dosis vitamines en geef jezelf de liefde die je nodig hebt door blij te zijn met wie je bent. Hierdoor kun je beter je grenzen aangeven en bepalen en heb je ook al die gedachten niet meer nodig. Volg je hart en je gevoel. Wil je meer weten over je klachten en wat die te betekenen hebben? Wil je van je klachten af? Neem gerust een kijkje op mijn website www.soul-2-soul.nl of maak direct een afspraak via info@soul-2-soul.nl