Ondanks werd mijn moeder 88 jaar. Wat een enorme hoge leeftijd we moeten het nog maar zien te bereiken. Mijn moeder komt uit en groot gezin van 7 kinderen. Het gezin waar mijn moeder geboren is heeft de tweede wereld oorlog meegemaakt en daardoor zijn ze gevormd. Mijn opa is jong overleden en mijn oma was altijd ziekelijk, zodoende dat mijn oudste tante voor iedereen ging zorgen. Ze namen wat er was en vroegen niet naar meer. Bovendien was de overtuiging wie vraagt, wordt overgeslagen. Dat was vroeger de overtuiging. Dit was er en je deed het er maar mee.

Zo ben ik ook opgevoed, niet vragen je doet het gewoon zelf. Ondertussen weet ik dat dit niet zo is en dat het is vraag en je ontvangt, mits je het jezelf waard vindt uiteraard en wel dankbaar bent. Deze overtuiging heb ik inmiddels in mijn DNA weten te zetten en in die van vele klanten, die hierdoor mega positieve veranderingen hebben gekregen in hun leven. Al jaren is vragen voor mij nu als vanzelf sprekend. Op de verjaardag van mijn moeder werd ik er echter nog een keer aan mijn oude ik herinnert.

Mijn moeder doet alles nog zelf en we hebben al honderden keren gezegd als er wat is en je kunt iets niet, bel ons op we komen. Maar nee, ze doet het gewoon zelf. Op haar verjaardag zeiden we dit ook wederom tegen haar en haar antwoord was stellig, nee ik ga niet vragen. Wow, wat een enorme reminder over mijn oude ik was en was geprogrammeert. Ook ik deed het allemaal wel zelf en alleen, want ik kon het beter en ik was een sterke vrouw en had niemand nodig, was mijn oude overtuiging. Hierdoor liep mijn leven jaren stroef en hield ik iedere maand weinig geld over of kwam ik vaak zelfs geld tekort.

Op de harde manier heb ik het moeten leren, vanwege mijn eigenwijsheid die ik van mijn moeder en tevens mijn vader had geërfd. Om in overgave te gaan, heb ik 5 jaar lang met hevige pijnen rond gelopen in mijn heup, deze bleek te zijn versleten. Toch maar doorgaan en uitstellen vanwege mijn nog te jonge leeftijd voor vervanging. Ieder jaar werd alles mij zwaarder en zwaarder om te doen, tot het moment dat ik echt niet meer kon lopen. Ik moest gaan vragen of mensen dingen, zoals het huishouden etc voor mij wilde gaan doen. Help, dit was ik niet gewend en ik schaamde mij daar eigenlijk voor. Ik hulpbehoevend? Nee, dat kan niet. Echter moest het wel zo zijn. Zo heb ik op de harde manier leren vragen.

Als je leert te vragen en je vindt het jezelf ook waard om te ontvangen gaan er vele deuren voor je open. Dit is niet alleen voor mij, maar voor allen die hier op de aardbol mogen leven. Ga dan ook eens kijken in je eigen systeem, waarom jij de dingen niet krijgt die je zo graag wenst. In de meeste gevallen heeft dit dus met je blauwdruk te maken en het jezelf niet waard vinden of niet goed genoeg vinden. Gelukkig kunnen we onze blauwdruk wel zelf veranderen. Als je denkt dit niet zelf te kunnen en heb je behoefte aan hulp hierbij dan wil ik je hierbij diep vanuit mijn hart helpen. Neem daarom gerust contact met mij op www.soul-2-soul.nl